Steven - gepassioneerd hulpkok en vrijwilliger bij Pure Pauze
Gepubliceerd op maandag 29 maart 2021
Meer weten18 december 2024
|Het is een kleine 6 jaar geleden dat Pure Pauze de deuren opende in Brasschaat. Daar draait het gezellige, inclusieve eethuis intussen op volle toeren. De succesformule van eerlijk, vers, zelfgemaakt eten en pure mensen, die neemt de organisatie mee naar Wuustwezel om daar een tweede Pure Pauze te openen.
Ingrid Martens, directeur dagondersteuning bij OLO-Rotonde en bezieler van Pure Pauze ziet hiermee een droom in vervulling gaan: “We zetten een volgende stap in mijn inclusieve droom. Hoe heerlijk is het om al onze cliënten te zien stralen met al hun talenten.”
Pure Pauze is een inclusief eethuis, dat wil zeggen dat er mensen met een extra ondersteuningsnood hier dagondersteuning aangeboden krijgen. Het zijn op alle vlakken “pure” mensen, die dankzij hun eigenheid en echtheid iedere bezoeker een warm en fijn welkom kunnen geven.
Daarnaast staat ook de pure keuken centraal. Bij Pure Pauze kan je genieten van seizoensgebonden, eenvoudige en heldere gerechten die huisbereid worden met kraakverse ingrediënten. Er staan zelfgemaakte soepen, boterhammen, quiches en gebak op het menu. Je kan er ook terecht voor een lekkere brownie of een gezond ontbijt.
Dankzij een mooie samenwerking met het provinciaal Centrum voor Volwassenonderwijs (CVO) Vitant, kunnen cliënten die interesse hebben om mee aan de slag te gaan in de horeca een opleiding volgen op campus PIVA in Antwerpen. Ze volgen gedurende 6 maanden 1 dag per week les in een professionele kook- of bakkersopleiding.
An Verlinden, directeur CVO Vitant: “We proberen zoveel mogelijk opleidingen inclusief te maken. Samen met OLO-Rotonde vzw gaan we daarin nog een stapje verder en bieden we een aanbod op maat aan. De cursisten worden in deze opleiding extra ondersteund door beroepsmensen én zorgbegeleiders. Zo leert iedereen op basis van de eigen talenten en mogelijkheden bakken en koken. We zijn als CVO Vitant enorm trots op al onze afgestudeerden die werkzaam zijn in Pure Pauze. Zij bewijzen dat iedereen een plek heeft in onze samenleving.”
Nochtans is de opleiding geen vereiste, vooral de interesse en goesting hebben in de dagbesteding is essentieel. Pure Pauze zal opstarten met 15-tal medewerkers en hoopt de komende maanden de ploeg uit te breiden naar 30 cliënten die in dagdelen de werking van Pure Pauze ondersteunen.
“Elke taak in ons proces is belangrijk, van afwassen tot de drankjes inschenken en naar de tafel brengen of de boterhammen beleggen. We kijken naar het talent dat iemand heeft en daar zetten we op in,” geeft Ingrid Martens mee. “We zien hierdoor ook dat mensen nieuwe talenten ontdekken, iemand die altijd in de keuken heeft gestaan die de zaal eens wil bemannen en daar ook in uitblinkt, bijvoorbeeld.”
Er komen ook enkele ervaren medewerkers mee uit Pure Pauze Brasschaat. Dat zijn medewerkers die al een tijdje meedraaien en die hier ook hun ervarig willen inzetten. Dat maakt dat er al heel wat expertise aanwezig is om de gezellige eetervaring in goede banen te leiden.
Wie regelmatig in Wuustwezel komt zal de locatie van Pure Pauze meteen herkennen. Pure Pauze vond een geschikte locatie in het voormalige (en lokaal erg gekende) eethuis “Zus en Zo”, waarvan de uitbater in juni 2023 met pensioen ging.
“De prachtige open keuken die in de zaak aanwezig was, hebben we behouden. Zo zullen klanten een unieke kijk op onze dagelijkse werking krijgen. Verder zetten we het inclusieve verhaal van Pure Pauze nog beter in de verf met decoratie en kunstwerken. Dit zijn allemaal creaties van cliënten uit de andere dagcentra van OLO-Rotonde,” vertelt directeur Ingrid Martens trots.
“Je mag je als bezoeker verwachten aan een warme, inclusieve sfeer met een topbediening!”
Pure Pauze zal het jaar meteen goed inzetten in Wuustwezel, je kan er terecht vanaf maandag 6 januari 2025 voor ontbijt, lunch of heerlijke tussendoortjes. Pure Pauze is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur.
Meer info via www.purepauze.be.