Bezoek Minister Verlinden Aan Triolo Oktober 2024 (3)

Leerlingen uit Triolo krijgen gastles van minister Annelies Verlinden

11 oktober 2024

|
Triolo Bezoek minister Knipoog Boven onderwijs

Vrijdag 11 oktober startte als een “gewone” schooldag voor de leerlingen van Triolo. Maar de “KNIBO”-klasjes uit de lagere school (Knipoog Boven, voor kinderen met autismespectrumstoornis) werden rond de middag verrast met een wel erg bijzondere gastles.

Niemand minder dan Annelies Verlinden, minister voor Binnenlandse Zaken, maakte tijd vrij in haar drukke agenda om de leerlingen te woord te staan en hun vragen te beantwoorden.

“Van zodra de bodyguards van minister Verlinden onze refter kwamen binnengewandeld, begon de spanning te stijgen bij de kinderen. Een kwartiertje later mochten we haar zelf ontvangen en volgde een leuk bezoek op kindermaat,” laat juf Hanne Symons weten.
  • Bezoek Minister Verlinden Aan Triolo Oktober 2024
  • Bezoek Minister Verlinden Aan Triolo Oktober 2024 (4)
  • Bezoek Minister Verlinden Aan Triolo Oktober 2024 (2)
  • Bezoek Minister Verlinden Aan Triolo Oktober 2024 (5)
  • Thumbnail: Bezoek Minister Verlinden Aan Triolo Oktober 2024
  • Thumbnail: Bezoek Minister Verlinden Aan Triolo Oktober 2024 (4)
  • Thumbnail: Bezoek Minister Verlinden Aan Triolo Oktober 2024 (2)
  • Thumbnail: Bezoek Minister Verlinden Aan Triolo Oktober 2024 (5)

Wat kwam minister Verlinden vertellen?

De minister gaf eerst een korte uitleg over haar functie en bevoegdheden. De leerlingen uit het vierde leerjaar konden al hun vragen stellen, waar de minister vlot en op kindermaat kon op antwoorden. Ze stelden de afgesproken vragen, maar het enthousiasme was zo groot dat er ook heel wat spontane vragen volgden.

Zo kwamen ze bijvoorbeeld te weten dat Verlinden in Schoten woont, waarna enkele leerlingen vertellen dat zij daar zelf ook wonen. Ze spreken af dat ze elkaar een keertje zullen tegenkomen op de lokale, wekelijkse markt.

Heel even moet de minister plaats ruimen voor … haar bodyguards. De twee vriendelijke, maar indrukwekkende mannen beantwoorden met plezier ook enkele vragen en beloven achteraf zelfs enkele handtekeningen uit te delen aan de jonge fans.

Verlinden nam na het vragenrondje enthousiast plaats in de klasgroep voor een foto en een signeersessie. Ze nam ook rustig de tijd om met een aantal kinderen individueel in gesprek te gaan. De leerlingen bedankten haar met een zelfgemaakt boeket bloemen.

 “Zelf was ik erg aangenaam verrast dat mevrouw Verlinden, ondanks haar drukke agenda, toch tijd en ruimte wilde maken voor een bezoek aan onze leerlingen. Ik hoop dat het ook voor haar een energie-gevend moment is geweest waar ze nog lang met plezier aan zal terugdenken!” deelt schooldirecteur Joke Aernouts.

Een bijzonder bezoek dankzij een ondernemende juf

Juf Hanne en haar klas leren na de herfstvakantie binnen WO over het thema "België en Europa". Om de kinderen de informatie vanuit het echte leven te bezorgen en om ervoor te zorgen dat de leerstof nadien ook goed zou blijven hangen, hoopte ze een "BV " (bekende Vlaming) te strikken voor een gastles. 

Onder het motto “wie niet waagt, niet wint” stuurde ze eind augustus een e-mail naar het kabinet van de minister. Juf Hanne en collega-juf Els Rymen blikken tevreden terug op het bezoek:

“Ze toonde oprechte bewondering voor onze werking en onze aanpak met de leerlingen, die allemaal de diagnose ASS hebben. Na het bezoek aan de leerlingen nam ze nog tijd voor een korte babbel met de juffen. Het was een leerrijk moment voor de leerlingen, die vol bewondering opkeken naar de minister en haar entourage.”

Project KNIBO: Knipoog Boven (voor kinderen met een autismespectrumstoornis)

In Knipoog Boven zitten zowel kinderen die de leermogelijkheden hebben om in het secundair onderwijs een A-stroom te volgen als kinderen die we voorbereiden op een volwaardig leven in de maatschappij. Deze laatste zullen in het secundair onderwijs meer kiezen voor OV2 (algemene en sociale vorming en een beroepsgerichte vorming met arbeidstraining).

Vandaag hebben we in Triolo twee KNIBO-klasjes met in totaal 24 leerlingen tussen de 9 en 11 jaar oud.

Meer weten over onze buitengewone school? 

Lees meer over Triolo