Begeleiding op maat

Begeleiding op maat biedt ondersteuning aan volwassenen met een (vermoeden van een) beperking. De gesprekken gaan meestal door bij je thuis (mobiele ondersteuning). Je kan ook naar één van onze OLO-Rotonde huizen komen voor een gesprek (ambulante ondersteuning). We luisteren naar jouw vragen en kijken samen hoe we je kunnen ondersteunen. Deze vorm van begeleiding op maat wordt ook psychosociale begeleiding genoemd.

Pexels Photo 7176319

Werking

Je hebt één vaste begeleider of een tandem. We bespreken samen met jou wat je verwacht van de begeleider(s) en hoeveel keer per week je begeleiding nodig hebt. Ons doel is jouw kwaliteit van leven te verbeteren.

Samen ondersteuning bepalen

We brengen samen in kaart waarvoor en op welke manier je ondersteuning nodig hebt. We stemmen onze begeleidingsstijl af op jouw nood aan ondersteuning:

  • adviseren en tips geven over hoe jij zaken kan aanpakken
  • zaken samen doen 
  • zaken overnemen

Tijdens de begeleiding leren we elkaar goed kennen. We passen de begeleiding aan als jouw noden of vragen veranderen.

Wat kan de begeleiding zoal inhouden?

Iedereen heeft recht om een volwaardig deel te nemen aan de maatschappij. We kijken hoe dat voor jou is en waar je hulp of ondersteuning bij kan gebruiken. Dit kan gaan over vrije tijd en wat je daarin nog wil ondernemen, contacten leggen met anderen, je gezondheid, over jezelf en waar je het soms moeilijk mee hebt, je woonst en de soms ingewikkelde administratie, het organiseren van je huishouden, ...

We bespreken ook wat anderen uit je netwerk voor jou kunnen betekenen, bv: je familie, vrienden, werkmakkers, buren...

Pexels Marcus Aurelius 4063789
Netwerken

We zijn van mening dat iedereen het recht heeft om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij. Als jij dat ook wil, zullen we met een positieve blik kijken naar jouw mogelijkheden om deel te nemen aan en gebruik te maken van alle diensten in onze samenleving. Zo hechten we ook veel belang aan je natuurlijk netwerk, je familie, vrienden, werkmakkers, buren, … Wat kunnen jullie voor elkaar betekenen?

Download hier onze flyer.

Vandaag de dag is OLO-Rotonde vzw een grote organisatie, maar toch verdienen ze een pluim op menselijk vlak: het is erg fijn hoe zij met de mensen, werknemers én cliënteel omgaan.

Foto van Dirk

Dirk

Cliënt mobiele begeleiding

Aanmelden

Wil je graag jezelf of iemand uit je netwerk aanmelden? Ons onthaalteam helpt je graag verder!

Aanmelden voor kan op elk moment via ons online aanmeldformulier. Neem je liever telefonisch contact op? Dat kan op werkdagen via 03 633 98 99.

Vervolgens maakt een begeleider een afspraak met je voor een kennismakingsgesprek. Ouders, belangrijke personen of doorverwijzers kunnen hierbij aanwezig zijn. Samen brengen we je ondersteuningsvraag in kaart. Wat zijn je wensen en verwachtingen? Kreeg je al een Persoonsvolgend Budget van het VAPH? Wat is er mogelijk met je budget? Indien je nog geen budget hebt, bekijken we de mogelijkheden om ondersteuning te krijgen via RTH-punten. 

Intern bekijken we welke afdeling een antwoord kan bieden op je vraag, en op welke termijn we je ondersteuning kunnen starten.

We komen aan huis als je in de provincie Antwerpen woont, met uitzondering van de regio rond Heist-op-den-Berg, Mechelen en Klein Brabant.

Kostprijs

Indien je beschikt over een Persoonsvolgend Budget (PVB) berekenen we de kostprijs op basis van de intensiviteit van de ondersteuning. Dit kan zowel in voucher, als in cashbudget.

Als je rechtstreeks toegankelijke hulp krijgt (RTH) rekenen we zorgpunten aan. Je kan met die zorgpunten max. 36 begeleidingen aan huis krijgen of 51 begeleidingen als je zelf naar één van onze OLO-Rotonde huizen komt.

Je betaalt een persoonlijke bijdrage van 5,63 euro per huisbezoek (bijdrage wordt jaarlijks geïndexeerd). Een gesprek in één van onze huizen is gratis.

Is dit voor jou niet helemaal duidelijk? Maak je geen zorgen, ons onthaalteam staat voor je klaar. Samen met jou bekijken ze wat er mogelijk is.